Серія Legion від Lenovo вже довгий час користується популярністю на ігровій сцені. Legion 5 далеко не непомітний візуально, оскільки його винятковий дизайн також використовується в останній моделі 2022 року, яка базується на AMD APU. Однак, якщо вам потрібен яскравіший екран, Alienware m17 є кращим вибором. Asus ROG Zephyrus Duo 15 також кращий у цьому відношенні, а також може бути таким же розкішним, як GE66 Raider, завдяки своєму другому екрану. Lineage останньої збірки на них запуститься насилу, тому що має високі вимоги до системи. Але десятки трохи простіших, але не менш цікавих і популярних ігор стартують без проблем. Геймінг без перешкод, без зависань і обривів зв’язку.

бюджетні ноутбуки для ігор

Такі процесори потребують ефективної системи охолодження для стабільної роботи. OLED – це абревіатура Organic Light-Emitting Diode (органічні світлодіоди). У VA або IPS панелях необхідне додаткове підсвічування матриці, в OLED ні – пікселі підсвічуються самостійно, причому кожен піксель окремо. Це одна з причин, чому OLED чемпіон із відтворення https://karachun.com.ua/vpliv-kriptovalyut-na-rinok-grovoyi-ndustryi-38722 глибокого чорного кольору – адже повністю вимкнений піксель дає абсолютну чорноту. За колірним охопленням такі матриці теж випереджають конкурентів. Крім того, OLED-дисплеї можна зробити набагато тоншими, ніж на матрицях інших типів (адже додаткове підсвічування не потрібне) – це великий плюс для створення тонких ноутбуків.

“Вагнерівці” зайшли на місце зберігання ядерки, але не змогли відкрити двері – Буданов

По-друге, навіть в доступних за ціною варіаціях є дисплеї з частотою 120 Гц. Ну і, по-третє, за своїм залізом при цьому вона не поступається 15-дюймовим моделям з нашого топа. Наприклад, модель за 29-30тис оснащена процесором Intel Core i7-9750H, відео картою NVIDIA GeForce GTX 1650 і твердотілим накопичувачем на 512 ГБ. Нюанс у тому, що оцінити якість та ефективність системи охолодження ноутбука можна лише при безпосередньому вивченні та тестуванні, а рядовий покупець цього зробити ніяк не може. Наш ТОП ігрових ноутбуків включає лише протестовані моделі з якісною системою охолодження, здатною ефективно відводити тепло навіть за стресових навантажень.

Роздільна здатність FHD – класичний варіант для бюджетних ігрових ноутбуків. Її достатньо для якісного передавання картинки в іграх. Невисока роздільна здатність екрана (1920×1200) компенсується високою частотою оновлення 165 ГЦ. Виробник встановив 16 ГБ ОЗП і 512 ГБ ПЗП, що непогано вписується в баланс інших характеристик. Дана конфігурація додає різноманіття і створює гідну конкуренцію майже монополістичній NVIDIA.

  • Крім того, є швидкий PCIe-4-SSD (1 ТБ), 16 ГБ оперативної пам’яті та порт Thunderbolt-4.
  • Для ігрового варіанта мінімальний обсяг жорсткого диска HDD дорівнює 500 ГБ.
  • Простий варіант для тих, кому потрібен пристрій для серфінгу в інтернеті, роботи з текстовими документами чи таблицями.
  • Lineage останньої збірки на них запуститься насилу, тому що має високі вимоги до системи.
  • За безпеку файлів відповідає вбудований шифрувальник Trusted Platform Module.

Взагалі, якщо ви залишите досить вільного місця справа, то ви його практично і не відчуєте. А взимку або восени це може стати щей плюсом – зможете тримати руки в теплі. Дискретні відеокарти зі стандартним теплопакетом. Такі графічні прискорювачі встановлюють переважно на ігрові ноутбуки. Саме для геймінгу мінімальною планкою продуктивності можна вважати відеокарти типу NVidia RTX 1650Ti.

Бюджетні ігрові ноутбуки

Чудовий і відносно економний Intel Core i5 12-го покоління в парі з NVIDIA RTX 3060 влаштують більшість геймерів. 16 ГБ ОЗП також поки що достатньо для сучасних забавок. Приправлено це все 120 ГЦ Full HD екраном з антибліковим покриттям і IPS матрицею. Для такої роздільної здатності начинка саме те, що треба.

Кращі ігрові ноутбуки 2022

Такий собі універсальний і недешевий ігрово-робочий ноутбук для тих, хто хоче спробувати нову відеокарту від Intel. Ще один особливий представник рейтингу з унікальною начинкою. Цей ноутбук в першу чергу вирізняється великим об’ємом ОЗП 32 ГБ і дискретною відеокартою Intel ARC 770M на цілих 16 ГБ. Dream Machines RX770M-17 підходить не лише для відеоігор, а також може зацікавити професіоналів, які працюють з вимогливим програмним забезпеченням.


Image Gallerytitle icon