Став нобелівським лауреатом у 2005 році за дослідження в галузі квантової теорії і когерентності в оптиці. Спалахи епідемії зафіксовані в Центральній і Західній Африці, летальність — 25-90%. У грудні 2019 року ВООЗ провела попередню кваліфікацію вакцини проти лихоманки Ебола, що допоможе прискорити її ліцензування.

  • У 2011 році на долю США припало 34 % світових витрат у даній сфері.
  • Вчений із Закарпаття Петро Бобонич винайшов глюкометр у вигляді наручного годинника.
  • Банки стали фінансовими центрами, які, вкладаючи кошти в промисловість, зливалися з промисловим капіталом.
  • Розкажіть, коли і в якій державі вперше відбувся промисловий переворот.
  • Чарльз Штейнмец, який емігрував з Німеччини в 1889 році, вніс істотний внесок в області електротехніки.
  • Ці вчені отримали премію в 1975 році за дослідження механізму взаємодії вірусів раку з генетичним матеріалом клітини.

До 1944 пеніцилін почали виробляти й рекламувати серійно. Наприклад, один із рекламних плакатів радив солдатам Другої світової війни приймати препарат, щоб позбутися венеричних захворювань. Справжня головоломка почалася, коли настав час приєднати нерухому платформу до циліндра, що обертається. Фокус зібрав топ-12 найдоленосніших винаходів людини, після яких наше сьогодення та майбутнє змінилося назавжди. Вейвлети Добеші— бельгійська математик Інгрід Добеші запропонувала вейвлети Добеші і брала участь у створені вейвлетів Коена-Добеші-Фуву, що є важливими інструментами стиснення растрових зображень.

Автопілот для автомобіля

Тим не менш, через багато років ученим вдалося зробити фото. Стрічка новин науки публікує найцікавіші новини з галузі високих технологій, коментарі науковців та експертів, альтернативні думки та наукові блоги. Завжди доступні ексклюзивні новини про наукові експерименти, передбачення подальшого розвитку науки та теоретичні обґрунтування наукових гіпотез. Бурхливий розвиток науки, починаючи з кінця XIX століття, призвело до значного числа відкриттів принципового характеру, що поклали початок новим напрямкам науково-технічного прогресу. У 1886 році Готтліб Даймлер створив Бензиновий двигун внутрішнього згоряння, а в 1887 році – один з перших автомобілів.

великі наукові винаходи сша

Число американських вчених, які отримували Нобелівську премію з літератури протягом XX століття, значно менше, ніж число американців-лауреатів у галузі природничих наук. Так, за XX і XXI століття всього 10 американців удостоїлися цього звання. Сауль Перлмуттер , Брайн Шмідт (Brian P. Schmidt) і Адам Рієс (Adam G. Riess). Всі ці вчені стали лауреатами Нобелівської премії в 2011 році за своє відкриття прискореного https://www.tenews.org.ua/post/view/1695212977-dedali-bilshe-gravciv-zoseredzhuyutsya-na-onlayni розширення Всесвіту завдяки спостереженням за суперновими зірками. У 1958 році США запустили свій перший штучний супутник Explorer-I, а в 1961 році вивели в космос першого американця, Алана Шепарда. У 1969 році стартувала програма пілотованих космічних польотів, для здійснення висадки на Місяць (програма Аполлон). З початку 1980-х діяла програма щодо використання багаторазових космічних кораблів Спейс шаттл.

Винаходи Т. Едісона

Структура бензену— планарну структуру бензену, циклічного ароматичного вуглеводня, розкрила британсько-ірландська вчена-хімік Кетлін Лонсдейл за допомогою рентгеноструктурного аналізу. Структура цієї хімічної речовини була загадкою протягом багатьох років. Кетлін Лонсдейл та Марджорі Стівенсон були першими жінками, прийнятими до Лондонського королівського товариства.

Найважливіші відкриття в історії: інтернет

Матеріали з плашкою PROMOTED та НОВИНИ КОМПАНІЙ є рекламними та публікуються на правах реклами. Редакція може не поділяти погляди, які в них промотуються. Достовірно доведено існування екзопланет у планетних системах.


Image Gallerytitle icon