Ви можете детальніше прочитати про cookie-файли та змінити налаштування вашого браузера. Використання матеріалів «ZN.UA» дозволяється за умови посилання на «ZN.UA». Тривожитись мають на Росії – ГУР про загрозу ракетних атак на День Незалежності При цьому в розвідці кажуть, що свято не змінює рекомендацій для українців напередодні такого важливого дня. Головний цьогорічний план Музею https://nspu.com.ua/novini/300-storinok-poezii-z-53-krain-na-pidtrimku-ukraini/ Харківської школи фотографії — нарешті відкритися та запрацювати як повноцінна інституція на власній території. Відкриття заплановане на осінь, але і протягом року музей планує виставкову діяльність, зокрема — у співпраці з ЄрміловЦентром. Для розуміння того, кого призивати і навіщо, а кого не треба, слід розібратися, які способи комплектування війська взагалі існують у світі.

Минуло 25 років і я відчула, що те, свідком чого я була зникає і треба схопити його за хвіст останньої хвилини. Я хочу сказати, що найгіршим моїм днем буде день – коли я буду змушена віддавати речі, тому що може виявитись так, що я ніколи ї вже не побачу. Історія України, в тому вигляді, в якому я її зібрала і ви її бачите – зникне» – сказала Зоя Звиняцьківська. Дрес-код України доби Незалежності» у Мистецькому арсеналі триватиме до 6 серпня 2017 року. Це ще одна інституція, яка має відкритись цьогоріч після 7 років ревіталізації комплексу будівель. У новому культурному центрі запрацює інституція сучасного мистецтва Jam Factory Art Center.

мистецький арсенал виставка моди

1 зміна у цій версії очікує на перевірку.Стабільну версію було перевірено 30 січня 2023. Розділ Спецпроекти створюється спільно з комерційними партнерами. Програму 10-го Міжнародного фестивалю Книжковий Арсенал складають літературні офлайн- і онлайн-заходи. Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Десятий «Книжковий Арсенал» знову перенесли з травня на червень 2021 року

Назва програми відкриття, запланованого на кінець серпня, — “Органічні спільноти”. Цей тримісячний проєкт включатиме виставку сучасного мистецтва, дискусійну програму, низку театральних постановок і концертів, присвячених питанню деколонізації. Майстерні були започатковані в Києві волонтерами руху «Молодь за мир» у березні 2019, а в грудні 2019 — підписаний Меморандум про співпрацю з Мистецьким арсеналом. У його рамках Мистецький арсенал надає публічний простір для проведення мистецьких занять, а також залучає учасників майстерень до відвідування освітніх подій. «Амічі» об’єднують дорослих людей з інвалідністю, які живуть у державних геріатричних пансіонатах, та помічників-волонтерів. Зустрічі відбуваються по суботах раз на два тижні. Вони є відкритим майданчиком для неформального спілкування молодих людей, а також спільної практики мистецтва.

виставок грудня: «Серце землі» в «Мистецькому арсеналі» та «Відбій тривоги» в Avangarden

Дрес-код України доби Незалежності» відвідучам виставкового центру демонструють моду співвітчизників з 1991 року і до сьогодні. Коли на території заводу «Арсенал» вирішили зробити культурний центр, там стали проводити археологічні розкопки. Так було знайдено поховання черниць, у тому числі матері Івана Мазепи. Загалом під Арсеналом знайшли більше 260 поховань. До останнього часу Арсенал використовувався як промисловий будинок.

Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки. Однак, заокруглені роги будинку, характер ніш у порталах, окремі віконні лиштви на західному фасаді нагадують добу зникаючого бароко. Макет Арсеналу, що будувався в Києві, бачив у Петербурзі в 1787 венесуельський політичній діяч Франсіско Міранда.

Загальна площа Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал» – 9,8 га. Експозиційна площа будівлі Старого Арсеналу – 56 тис. Також вже, мабуть, традиційно в осінньо-зимових колекціях багато дизайнерів використовують шовк та мереживо. Наприклад, колекція від Gasanova була представлена в блакитних та чорних кольорах, а сукні та костюми були оздоблені блискучим камінням. 15 червня в Мистецькому Арсеналі стартувала виставка “In progress. Дрес-код України часів Незалежності”, куратором якої виступила модний критик Зоя Звіняцковська. Ідея виставки – дослідити українське суспільство періоду незалежності через дрес-код.

До проєкту «NEOсвітній Арсенал» були залучені музеї, бібліотеки, інституції культури, організації-популяризатори науки, та інші ініціативи, які побудовані на концепції «освіти через гру». Відкриття Українського тижня моди, який триватиме до 23 березня, відбудеться у Мистецькому арсеналі. А восени в музеї пройде масштабна ретроспектива Федора Тетянича до його 80-річчя (02.09 — 31.10).

Зручно добиратися на метро до станції «Арсенальна», звідки проїхати декілька зупинок на автобусі, тролейбусі або маршрутному таксі до зупинки «Києво-Печерська лавра» або пройти пішки близько 2 км. Від центрального залізничного вокзалу ходить прямий громадський транспорт. Бути інтелектуалом на найбільшій літературно-мистецькій події – міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал», що проходить раз на два роки. Бути оригінальним та заглибитись у нетривіальну для суспільства тему на одному із заходів, наприклад, «Реальність ілюзії» або «Ефемероїди».

Попри те, що майже всі учасники не є професіональними художниками, мистецтво та різні його прояви стають способом виражати думки та реагувати на навколишній світ. Майстерні «Амічі» керуються принципами поваги й толерантності, цінують гідність та намагаються більше включати людей з інвалідністю в соціальну взаємодію. 15 червня у Мистецькому арсеналі відкрилась виставка «In progress. Дрес-код України доби Незалежності», присвячена історії української моди та роботам українських дизайнерів з 1991 року до нашого часу. Куратором проекту стала мистецтвознавець та історик моди Зоя Звиняцьківська. Цитування і використання матеріалів у офлайн-медіа, мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди “ukrinform.ua”. Матеріали з позначкою «Реклама» та «PR», а також матеріали в блоці «Релізи» публікуються на правах реклами, відповідальність за їхній зміст несе рекламодавець.

1750— наказ про спорудження у Києві великого «магазейна» (арсеналу) підписала імператриця Єлизавета Петрівна. Він був зведений на місці Вознесенського жіночого монастиря, споруди якого після закриття використовували як артилерійський цейхгауз, з 1768 — як «гарматний двір», де ремонтували або виготовляли гармати, артилерійське спорядження тощо. Відомий український художник Василь Цаголов повідомив, що його картина Коктейль Молотова була знята з виставки в Мистецькому Арсеналі, пише Українська правда. У Києві відкрився четвертий міжнародний фестиваль Книжковий Арсенал.

Україна дедалі швидше скочується до радянського авторитаризму, обурюються митці. Знищення чиновницею картини Володимира Кузнєцова, на якій можновладці горять у пеклі, вони вважають прямим виявом цензури. П’ятиденний міжнародний фестиваль стартує 8 квітня. У рамках модного заходу відбудуться 54 покази за участю 72 дизайнерів.


Image Gallerytitle icon