Через легкий бриз спека переноситься досить легко. Оскільки в Єгипет більшість туристів їде заради пляжного відпочинку, якість берегової лінії має значення. Насправді обидва курорти відрізняються безпечними, комфортними і повністю обладнаними пляжами. Більшість готелів мають вихід до власної берегової лінії з шезлонгами, парасольками для захисту від сонця, особистими рушниками для кожного туриста. Через те, що в Єгипті взимку не курортний сезон, ціни стають нижчими. Тур можна замовити від $700 на двох дорослих у 5-зірковий готель, а якщо брати гарячі путівки, то можна вкластись навіть у $500.

На візі можна заощадити, якщо ви не плануєте виїжджати на екскурсії за Синайський півострів. В аеропорту ставлять штамп “Sinai only” і ви можете вільно перебувати на території Синайського півострова до 15 днів. Макаді Бей славиться чудовими пляжами та безвітряною погодою взимку. Але він не відноситься до Хургади, розташований за 25 кілометрів на північ від неї. За територією готелю ви не зможете погуляти, просто ніде.

де краще відпочивати в хургада чи шарм-эль-шейх

Найдорожчі магазини знаходяться в районі затоки Наама-Бей. Майже все узбережжя посипане кораловими рифами. Різноманітність строкатої, екзотичної живності, що мешкає на їх просторах, вражає будь-якого дайвера. Також варто звернути увагу, що в Шарм-ель-Шейху є і піщані, і галькові, і навіть рифові пляжі, а занурення у воду здійснюється з понтонів.

Тури до Шарм-ель-Шейху з Києва

Тут все протилежно навпаки, велика кількість готелів зі своїм кораловим рифом і невелика кількість готелів з піщаним входом в морі. Але при цьому помітна економія на екскурсіях до заповідників. Хургада – популярний туристичний курорт, який знаходиться на західному узбережжі Червоного моря. Почав стрімко розвиватися лише в другій половині 20 століття. Являє собою розтягнуту на 40 км лінію з 200 готелів. Різноманітний та цікавий відпочинок чекає на вас і в Хургаді та в Шарм-ель-Шейху.

  • Пам’ятки Єгипет — країна, яка не залишить байдужим навіть найвибагливішого мандрівника.
  • Знаходиться далеко від пірамід, Люксора, Олександрії.
  • Ваш вибір залежить від того, куди ви хочете поїхати.
  • У розпорядженні гостей готелю Royal Monte Carlo – Adults Only приватний пляж.
  • Багато туристів на курортах Хургади і Шарм-ель-Шейху помічали, що водопровідна вода трохи солона на смак.

Аеропорт став головним повітряним сполученням для Шарм-ель-Шейху та інших курортів півострову. Зараз він є другим по завантаженості у всьому Єгипті, після Каїрського міжнародного аеропорту. “Готельна база часто розчаровує. У святкові та популярні періоди відпусток номери в готелях “ціна дорівнює якість” розкуповують дуже заздалегідь”, – попереджає вона. За її словами, готелі в Шарм-ель-Шейху часто можуть розчарувати якістю, а гарне розміщення ще потрібно встигнути забронювати. Знаменитий і найпопулярніший морський курорт Єгипту цінується за розвинену інфраструктуру і красиві “домашні” рифи в прибережних зонах готелів. Не дивлячись на те, що Шарм-ель-Шейх побудований пізніше, ніж Хургада, тут безліч цікавого.

Незабутній відпочинок в Єгипті з Польщі. Польотна програма на крилах SkyUp

Температура повітря вдень варіюється в межах + ° C, а вночі не перевищує + ° C, вода тримається на рівні + ° C. Тому з повним комфортом можна як лежати на пляжі, http://kachkov.net/incl/libs/gigant-igornogo-biznesa-sands-hochet-uyti-iz-las-vegasa.html так і гуляти по міських околицях. Аналогічно популярний, великий і розвинений курорт, який вважається центром водних видів спорту і розваг в країні.

Велика територія надається безкоштовний прохід в аквапарк. Ель Дахар (старе місто) більше підходить для прогулянок, ніж життя. Вузькі вулички, мечеть та коптська церква, місцевий ринок, головна автобусна станція Хургади. Ель Саккала, де на вас чекають розваги та цікаве життя крім готелю.

У хороших готелях звичайно намагаються очищати дно від гострих осколків корал, але все одно ймовірність поранити ногу. Але для любителів піщаних пляжів краще за Хургаду. Такої краси як у заповіднику Рас Мухамед я не бачила. Удачі, якщо поїдете в Шарм з дитиною, уточнюйте який пляж при готелі-в Шармі є готелі з дрібним заходом, а є відразу глибина. У Шарм ель Шейх потрібно їхати для дайвінгу, там переважно біля берега коралові рифи, на пляжі захід у море з понтонів. Згодна, що залежить від готелю, вважаю краще вибирати якийсь мережевий (Маріотт, Хілтон), сервіс буде кращим. Якщо ви хочете полетіти в Єгипет, щоб відвідати пам’ятні місця, то Хургада в цьому сенсі куди краще за Шарм-ель-Шейх.


Image Gallerytitle icon