Τα πάντα για τον έλεγχο αλληλεπίδρασης φαρμάκων

Συνήθως παίρνετε περισσότερα φάρμακα καθώς μεγαλώνετε. Ο γιατρός συνιστά μια στατίνη να μειώσει τη χοληστερόλη, ένα στεροειδές σπρέι για αλλεργίες, έναν αναστολέα αντλίας πρωτονίων για παλινδρόμηση και έναν ανακουφιστή πόνου για το γόνατο που εξακολουθεί να πονάει μετά από αυτό το τραυματισμό που τρέχει μερικά χρόνια πίσω. Αλλά πολλά φάρμακα, που συχνά περιγράφονται ως πολυφαρμακία, μπορούν να γίνουν πρόβλημα.

Ανεπιθύμητα συμβάντα για τα ναρκωτικά ή απροσδόκητα ιατρικά προβλήματα που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της θεραπείας με φάρμακο ή genericforgreece άλλη θεραπεία, αιτία 1. 3 εκατομμύρια Τμήμα κατάστασης έκτακτης ανάγκης (ED) GOS στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο και περίπου 350.000 νοσηλείες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Αυτά τα ιατρικά γεγονότα είναι πιο συνηθισμένα μεταξύ των παλαιότερων παιδιών πάνω από 65 είναι σχεδόν 7 φορές πιο πιθανό από τους πιο νεανικούς ανθρώπους να γίνουν δεκτοί στην ιατρική εγκατάσταση μετά από επίσκεψη ED και πολλές φορές που βλέπουν οφείλεται σε δυσμενή αλληλεπίδραση φαρμάκων.

Σε πολλές περιπτώσεις, ίσως να μην απαιτήσετε όλα τα φάρμακα που παίρνετε, λέει η Marcia Mecca, MD, ένας γηριατρικός Yale που διευθύνει ένα πρόγραμμα “de-scribing” στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των Βετεράνων (VA) στο West Haven που ονομάζεται Βελτιώστε (Πρωτοβουλία για την ελαχιστοποίηση του φαρμακευτικού κινδύνου σε κλινική πολυπαρμακευτικής παλαιότερων βετεράνων). Ο μοναδικός σκοπός του κέντρου είναι να αφαιρέσει τα μη απαραίτητα φάρμακα και να βοηθήσει στην πρόληψη επισκέψεων έκτακτης ανάγκης για πελάτες που είναι 65 ετών και άνω, έχουν πολλές επίμονες συνθήκες και λαμβάνουν 10 ή περισσότερα φάρμακα την ημέρα.

Τα γεγονότα σχετικά με τους μηχανισμούς αλληλεπίδρασης φαρμάκων-φαρμάκων αποκαλύφθηκαν

Κράτη Μέκκα. Είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει την ακρόαση του πελάτη και την ανακάλυψη για το τι θέλουν και περιμένουν από ένα δεδομένο φάρμακο, λέει.

Εάν η απόλαυσή σας διαρκεί περισσότερο από ένα είδος φαρμάκου, είναι απαραίτητο για εσάς και οι δύο να μάθετε για τα βασικά της αλληλεπίδρασης φαρμάκων. Η κατανόηση της αλληλεπίδρασης των ναρκωτικών είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους φροντιστές, επειδή πολλοί δέκτες φροντίδας λαμβάνουν πολλά φάρμακα. Αυτό ισχύει ειδικά με τους δέκτες φροντίδας ηλικιωμένων που καταναλώνουν σχεδόν το 40 % όλων των φαρμάκων και το 30 % όλων των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Επειδή τα φάρμακα συνταγογραφούνται για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας ή συμπτώματα, τέτοιες αλλαγές υποδηλώνουν ότι το φάρμακο δεν είναι πλέον αξιόπιστο και σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσε να καταλήξει να είναι πραγματικά επικίνδυνος. Τα φάρμακα συνδέονται με μερικούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένων: με την αύξηση ή τη μείωση της απορρόφησης του φαρμάκου από το στομάχι και τις εντερικές οδούς αυξάνοντας ή μειώνοντας τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα σπάει τα φάρμακα κάτω στο ήπαρ αυξάνοντας ή μειώνοντας τον ρυθμό με τον οποίο εκκρίνονται τα φάρμακα Από το σώμα από τους νεφρούς προκαλώντας αντιπαραθέσεις στο σώμα ο αγαπημένος σας είναι σε υψηλότερο κίνδυνο να βιώσει μια αλληλεπίδραση φαρμάκων εάν αυτός ή αυτή: είναι αφυδατωμένη είναι η γυναίκα είναι υπέρβαρο παίρνει αρκετά φάρμακα είναι εξαιρετικά νεαρή ή παλιά έχει συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια έχει έχει Είχε προηγούμενη αλληλεπίδραση φαρμάκων έχει ήπαρ ή νεφρική βλάβη έχει χαμηλή ή υψηλή αρτηριακή πίεση έχει αρκετές ασθένειες έχει κακή διατροφή εάν ο αγαπημένος σας πέφτει κάτω από οποιαδήποτε από αυτές τις ταξινομήσεις σε κίνδυνο ή εάν έχετε επιπλέον προβλήματα ή ερωτήσεις σχετικά με πιθανή αλληλεπίδραση φαρμάκων, Επικοινωνήστε με τον φαρμακοποιό ή τον ιατρικό σας,.

Η ενιαία στρατηγική που χρησιμοποιείται για κλινικά σημαντικές αλληλεπιδράσεις φαρμάκων

Μόλις ένα χρόνο, απολαύστε τον γιατρό σας ή τον φαρμακοποιό σας. Ρωτήστε τις ερωτήσεις γιατρού ή φαρμακοποιού σχετικά με οτιδήποτε δεν κατανοείτε. Πηγαίνετε συνεχώς στο ίδιο φαρμακείο για να γεμίσετε τις συνταγές του αγαπημένου σας προσώπου. Μην κρατάτε φάρμακα που έχουν λήξει στο γραφείο του φαρμάκου. Διαβάστε προσεκτικά όλες τις ετικέτες και τις οδηγίες ναρκωτικών.


Image Gallerytitle icon